Aanbevelingen

Zoekt u een aannemer in Utrecht? Lees de ervaringen van onze klanten met aannemersbedrijf de BouwMaat.

Utrecht Oost

Werken met de Bouwmaat is ons weer erg goed bevallen. Voor de start is er goed contact om samen te kijken wat mogelijk is. Paul kwam met mooie ideeën.
De offerte is zeer transparant en duidelijk. En bij verrassingen, die altijd wel komen is er meteen overleg. Iedereen denkt goed mee. De kwaliteit en afwerking is erg goed. Op de bouwplaats had Bram alles goed onder controle. Arjan heeft ons wederom verrast door onze oude vreselijk lelijke voordeur om te bouwen tot een pareltje!
En wat ook belangrijk is: het zijn allemaal prettige mensen. Dus het is ook leuk om de bouwmaters over de vloer te hebben!

Sasja en Johan, eigenaren woning

Lombok Utrecht

Vanaf het begin waren wij van plan om ons huis op een bijzondere manier te verbouwen. Hiervoor waren wij op zoek naar een bouwer die meedacht en ook maatwerk kon leveren. Met een goede samenwerking hebben we er samen echt iets moois van gemaakt en de route ernaartoe was minstens zo leuk! Bouwmaat is betrouwbaar en niet de standaard bouwer. Samen was er altijd een manier om te komen op het beste resultaat. Het woord nee is eigenlijk nooit voorbij gekomen. Elke keer genieten we nog steeds van het resultaat.

Niels, eigenaar woning

Absteden Utrecht

Bij Bouwmaat kies je voor de kwaliteit. Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar je kiest ze omdat ze goed communiceren, duidelijke afspraken maken en eventuele problemen vakkundig oplossen. Naar vooral kies je voor Bouwmaat omdat ze heel goed meedenken. Zowel in de ontwerpfase als tijdens de uitvoering hebben we er veel aan gehad om in heldere woorden te horen wat er afgeraden werd, ook al had het technisch gezien gekund. Aanrader!

Pieter, eigenaar woning

Lombok Utrecht

Een verbouwing is meestal een stressvolle periode, maar doordat de mannen van Bouwmaat relaxed en vol vertrouwen waren, bleven wij ook gerust op een goed eindresultaat.
De vooraf afgegeven planning werd gehaald, zodat wij weer op het juiste moment terug in ons verbouwde huis konden. Daarnaast waren de beperkte overschrijdingen in de bouwsom te danken aan extra wensen van ons en een paar stelposten die iets duurder uitvielen. Dus dat was fijn. Het contact met de timmermannen van Bouwmaat, en met name uitvoerder Rutger, en de onderaannemers, was zeer prettig. Er werd goed meegedacht en alles was bespreekbaar.
We zijn ook gewoon blij met het eindresultaat

Al met al een geslaagde verbouwing en door onze positieve verhalen zijn er al 2 andere huizen door Bouwmaat verbouwd.

Bob en Ilona, eigenaren woning

Binnenstad Utrecht

Wij hebben in 2022 ons appartement in Utrecht grondig gerenoveerd en verduurzaamd. Vanwege eerdere -en uitstekende- ervaringen met De Bouwmaat hebben wij hen gevraagd deze klus te doen. De mensen zijn prettig, de communicatie is duidelijk en goed en gedurende het gehele traject hebben ze onze begeleid in keuzes die we moesten maken. Bij De Bouwmaat werken mensen met veel oog voor hun vak en voor duurzaamheid. Echt een top bedrijf. Wij zijn erg blij met ons ‘nieuwe’ huis.

Pepijn, eigenaar woning

Studio Steltman, De Kleine Gerrit

De samenwerking met de BouwMaat verliep volgens het boekje: vanaf het eerste gesprek heb ik een volledig vertrouwen gehad in een goed resultaat. De suggesties betreffende constructie en materiaal hielpen me ook om de goede keuzes te maken.

De BouwMaat koppelt een zeer prettige no nonsense mentaliteit aan een grote expertise op het gebied van dit soort projecten. Ze komen hun afspraken na, de planning klopte als een bus en niet onbelangrijk: het resultaat is fantastisch.

Wat mij betreft een absolute aanrader!

Frank Koolen, kunstenaar

Binnenstad Amersfoort

Een goede vriend adviseerde mij gebruik te maken van de BouwMaat. Hij had reeds veel aannemers versleten in de loop der jaren, maar deze waren de beste waarmee hij ooit gewerkt had. Geen gezeur over meerwerk en ze blijven binnen het budget, plus dat het gewoon aardige jongens zijn.

Kort daarna kocht ik een nieuw huis dat in bijzonder grote mate verbouwd moest worden, eigenlijk bleven alleen de buitenmuren staan. Ik ben met de BouwMaat in zee gegaan en heb daar geen seconde spijt van gehad. Prima meedenkers, vakwerk, ze blijven binnen het budget, een woord is een woord, enorm leuke jongens en ze werken met prima collega’s. Ik kan ze iedereen van harte aanraden. Ik zou zo weer met ze in zee gaan.

Lex van Wijk, eigenaar woning

Julianaweg Utrecht

Van idee naar een plan naar de uitvoering.

Wij woonden ongeveer 10 jaar met veel plezier in ons huis, maar elke winter -als we met zijn allen vooral binnen zaten- voelde de woonruimte te klein aan. Ook vonden we vanaf het begin de keuken heerlijk, maar ook te groot in verhouding tot de rest van de leefruimte. We hadden een aantal ideeën en wensen over hoe we ons huis zouden willen uitbouwen. We wilden de keuken graag behouden, Hessel wilde graag een bar en een kast en Saskia wilde graag verbinding tussen binnen en buiten en een zitje in een raam aan de achterzijde. Als gezin met twee opgroeiende kinderen, hebben we behoefte om op verschillende plekken in de woonkamer te kunnen zitten, samen maar ook even lekker iets voor jezelf kunnen doen. Met een architect kwamen we er niet goed uit, dus is Hessel zelf gaan tekenen. Op dat moment waren we ook aan de beurt om een startgesprek te voeren met Paul. Die werd enthousiast van de tekeningen van Hessel. Dit leidde tot een leuke samenwerking, waarbij onze ideeën in goede samenspraak tot haalbare plannen werden uitgewerkt. Uiteindelijk leidde dat tot een uitbouw van 2,5m met een raamzitje, isolatie van de vloer/kruipruimte, vloerverwarming, de keuken eruit en weer op dezelfde manier terug, een erkerkast & zitje, bar en een maatwerkkast. We hadden ook nog een klein zijproject, het vervangen van de kozijnen op de 1e verdieping aan de achterzijde.

Direct na de kerstvakantie kwam Bram met zijn ploeg om te starten met de verbouwing. De keuken moest er helemaal uit vanwege de isolatie van de vloer en de vloerverwarming. Omdat we hem nog wel mooi vonden en duurzaam wilden verbouwen, wilden we proberen of hij eruit kon en weer terug. Paul regelde opslagboxen en zo werd de hele keuken gedemonteerd opgeslagen. Wij vonden het heel spannend of ons op maat gemaakte betonnen aanrechtblad in zijn geheel van de muur af zou komen en of dit ook op een goede manier opgeslagen kon worden gedurende de verbouwing. Uiteindelijk is het eraf halen goed gegaan, is hij zorgvuldig ingepakt in de tuin komen te liggen en is ook het terugplaatsen goed gegaan. De eerste weken ging het super hard, slopen, schuimbeton storten, vloerverwarming aanleggen… Wij logeerden in een appartementje om de hoek, dus konden regelmatig kijken hoe het ervoor stond, maar hadden geen last van de verbouwing. Elke dag werd alles zorgvuldig dichtgemaakt en de volgende ochtend weer open. Toen de pui geplaatst werd, kreeg het voor ons meer vorm, elektra werd aangelegd en de stukadoor maakte alles strak. 

Na het grove werk werd alles weer zorgvuldig opgebouwd, keuken weer terug, het houtwerk geplaatst, de kasten gebouwd. Inmiddels waren we weer terug verhuisd en bivakkeerden wij boven. De keuken was weliswaar terug geplaatst, maar konden we eigenlijk niet gebruiken doordat er echt nog stevig gewerkt werd en dat zou betekenen dat elke dag eerst een flinke schoonmaakbeurt nodig was. Gelukkig konden we veel bij vrienden terecht. Toen het meeste gedaan was, werd de vloer gelegd. Dat hadden wij zelf geregeld. Daarna moest er nog een en ander afgewerkt worden. Intussen was er een andere klus gestart, waardoor het tempo er bij ons wat uit was. De schilders zijn nog wel een tijdje bezig geweest en de laatste klusjes gingen vaak in uurtjes tussendoor. Dat was voor ons wat minder fijn, daardoor duurde afronding best wel lang. Een andere tegenvaller kwam door miscommunicatie rond de kozijnen op de eerste etage. De draairichting van de ramen was niet zoals wij bedacht hadden. Helaas waren ze al geplaatst. In goed overleg met Paul zijn toch nog kozijnen met de juiste draairichting besteld en zijn de eerst geplaatste kozijnen alsnog vervangen. Dat was niet fijn voor alle partijen, en droeg ook bij aan de langere doorlooptijd van het werk maar wij waren blij met hoe dit is opgelost.

En nu zitten we prachtig, kijk maar naar de foto’s! Het raamzitje is fantastisch, het hout dat op verschillende plekken terugkomt in de woonkamer, maakt het een mooi geheel. We zijn hartstikke blij en zouden iedereen aanraden om met de Bouwmaat in zee te gaan. Het zijn leuke, meedenkende, harde werkers. Niet je typische bouwvakkers. We hadden altijd het gevoel dat er naar ons geluisterd werd, dat de beste oplossing werd gezocht en dat het werk zorgvuldig en goed gedaan werd. Toen alles echt klaar was, hebben we de mannen die bij ons gewerkt hebben nog uitgenodigd voor een borrel en dat werd erg gewaardeerd. Voor ons een fijne manier om te bedanken en afscheid te nemen. Want hoewel het heerlijk is als al het werk gedaan is en je je huis weer voor jezelf hebt, je raakt ook wel gewend aan de gezelligheid in huis.

— Hessel en Saskia, eigenaren woning

Pijlsweerd Utrecht

De BouwMaat heeft een behoorlijke klus goed afgeleverd. Het is een aannemer met goed gekwalificeerd personeel die goed weten mee te denken met de opdrachtgever en de architect voor de beste oplossing.

Het is ook een betrouwbare club: de sloopwerkzaamheden heb ik zelf uitgevoerd en naar alle redelijkheid en billijkheid zijn deze werkzaamheden als minderwerk van het totaal verrekend. Ik heb niet het gevoel gehad dat de BouwMaat en ik veel discussie moesten voeren over prijzen en verrekeningen. Alles is in vertrouwen gegaan, waarbij beiden goed hebben gekeken naar elkaars werkzaamheden.

Prettig was ook de meewerkende houding van de BouwMaat: tijdens de sloopwerkzaamheden mocht ik hun spullen lenen en voor de verhuizing heb ik gratis hun busje mogen gebruiken. Extra’s die een aannemer niet hoeft te doen, maar de BouwMaat is daarin goed servicegericht.

Op planningsgebied had een aantal zaken beter gekund: de stukadoors begonnen later dan gepland en, mede doordat het stukadoorswerk veel meer tijd en technische complicaties bevatte, kwamen we in de knel met het schilderwerk en met mijn deadline om terug te verhuizen. Al met al heeft dat toch een vertraging van twee weken opgeleverd en een hoop stress om afstemming te zoeken tussen de verschillende partijen. Ook waren de stukadoors niet zo schoon: ik ontving klachten van de buurt dat de straat behoorlijk vies was en niet goed werd opgeruimd na een dag werken.

Kort samengevat ben ik zeer tevreden over de BouwMaat. Ook de architect is erg tevreden. Ze hebben een uitstekend vakmanschap getoond, prachtig werk afgeleverd en een jaar na de verbouwing zijn er nauwelijks problemen opgetreden. Ook na de verbouwing blijft de BouwMaat servicegericht en levert veel (vaak gratis) ondersteuning voor mogelijke oplossingen. Ik kan deze club dan ook van harte aanbevelen. Mocht ik in de toekomst nog meerdere bouwwerkzaamheden in de aanbieding hebben dan ga ik weer in zee met de BouwMaat!

— Michiel Druyvesteyn, eigenaar woning   

Het bijzondere van de BouwMaat als aannemer vind ik vooral het interactieve optreden van Paul in ons project. Bijvoorbeeld het invliegen van ‘hun’ constructeur om de stalen balk en de metselwerk kolom te beoordelen na sloopwerkzaamheden, waardoor onnodig meerwerk voorkomen is.

Eveneens het schakelen met Dave en Brech voor het interieur zijn zonder veel discussie, zonder meerwerk en in onderling overleg goed gedaan. En het meedenken in oplossingen hebben ze heel goed opgepakt. De BouwMaat heeft commentaar geleverd op de aanbestedingsstukken, wat geresulteerd heeft in het laten vervallen van de plantenbak en andere oplossingen voor de wandconstructies in de tuin zone. Ook de aanpak om toch voor een complex element als het glazen schuifdak te kiezen, is goed gecoördineerd en gerealiseerd.

Overleg met de BouwMaat was altijd constructief en plezierig… voor een groot deel is dat een verdienste van het vertrouwen wat jij als opdrachtgever aan alle partijen gegeven hebt! BouwMaat staat voor klantvriendelijkheid. Het enige is dat het bedrijf wel toe is aan een meer futuristisch denkende elektriciën.

Peter Heijdeman, architect