Veelgestelde vragen
BouwMaat Aannemersbedrijf Utrecht
BouwMaat Aannemersbedrijf Utrecht
Heeft u vragen over de werkwijze van de BouwMaat, betalingen of garantiebepalingen? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen aan de aannemer.
Staat uw vraag er niet tussen of bent u benieuwd naar een renovatie van uw huis? Neem van vrijblijvend contact met ons op.
Jullie zijn een v.o.f. Krijg ik dan niet allemaal verschillende bedrijfjes over de vloer?
De BouwMaat is inderdaad een v.o.f. maar we werken onder één organisatie. U heeft dus nooit met enkelen van ons te maken, maar altijd met het gehele bedrijf net als bij andere aannemersbedrijven.
Het enige verschil bij de BouwMaat is dat alle tien vennoten de volledige verantwoordelijkheid dragen en we dus extra ons best doen om alles goed te laten verlopen.
Waarom werken jullie niet met Bouwgarant?
Als financieel zeer gezond bedrijf is het voor ons niet nodig om met Bouwgarant te werken. De BouwMaat is een v.o.f. en dat betekent dat we niet zomaar failliet zullen gaan. We werken vooral met eigen kapitaal en zijn persoonlijk aansprakelijk voor ons bedrijf. De enige lening die wij hebben is een hypotheek op ons pand.
Wat zijn jullie garantiebepalingen?
We houden de algemene garantiebepalingen van onze producten aan. Dit betekent over het algemeen dat als er binnen 10 tot 15 jaar iets mis is met een door ons gemaakt bouwwerk, dat wij dit kosteloos oplossen. De goede garantie die wij geven is ook ons visitekaartje.
Op schilderwerk, kitwerk en hang- en sluitwerk geven wij 3 jaar garantie, mits er geen duidelijk achterstallig onderhoud is.
Hoe gaat het met betalingen?
Dit is afhankelijk van het formaat van de klus maar over het algemeen houden wij 3 of 4 termijnen aan:
Maken jullie een vrijblijvende offerte?
Onze offertes zijn altijd vrijblijvend tenzij wij hier duidelijk een adviserende rol in hebben. Als dat zo is spreken we van te voren een uurtarief af. Mocht u hierna voor de BouwMaat kiezen dan vervallen deze kosten.
Geeft verbouwen veel rotzooi?
Verbouwen geeft bij elke aannemer helaas overlast, daar kan ook de BouwMaat niet omheen. Uiteraard proberen we voor u de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar bouwstof is niet te voorkomen.
Hoe laten jullie de bouwplaats achter?
Wij laten alles in principe bezemschoon afgetimmerd en in de grondverf achter. Indien gewenst is het mogelijk om bij oplevering onze bouwstofzuiger te lenen.
Kunnen wij in ons huis blijven wonen?
Dat bekijken wij per project. Op het moment dat, naast het sanitair, ook uw keuken verdwijnt wordt het lastig.
Hebben mijn kinderen last van de verbouwing?
Wij kunnen u verzekeren dat verbouwen voor kinderen een groot feest is. De bouwmaten maken altijd grote indruk en kinderen vinden rotzooi en röring in huis over het algemeen erg fijn! Wij zijn gewend om met kinderen in een verbouwing om te gaan.
Komen wij in de kou te zitten?
Nee, over het algemeen zorgen wij bij het vervangen van de cv installatie dat deze dezelfde dag weer werkt. U heeft dus gewoon warm water. Mocht u een tijdje zonder douche zitten vanwege de verbouwingen, dan kunnen wij (als de situatie dat toelaat) een nooddouche zetten.
Hoe zien jullie offertes er uit?
De BouwMaat stelt een offerte op en verwerkt dat in een open begroting. Dat wil zeggen dat inzichtelijk is hoe we tot een eindprijs komen.
Voor de meeste onderdelen maken wij een vaste prijs maar u kunt ook posten met een S(stelpost) of met een G(geschatte post) aantreffen in de offerte. Stelposten (S) zijn over het algemeen posten die wij voor het project ongeveer kunnen inschatten. Bij geschatte posten (G) kunnen we moeilijk een schatting maken. Bij geschatte posten hangt het echt af van wat we tijdens het project gaan tegenkomen.
Het werk dat de BouwMaat zelf uitvoert is uitgedrukt in materialen en uren. De posten onder onderaannemer worden uitgevoerd door onze vaste onderaannemers.
Waarom stelposten?
De BouwMaat werkt met onderaannemers waar wij al langere tijd mee samenwerken. Daarom kiezen wij ervoor om deze niet allemaal voor elke prijsopgave een prijs te laten maken. Mocht u de opdracht bij ons plaatsen en liever niet op deze basis de verbouwing ingaan, dan kunnen we vragen aan de betreffende onderaannemer een prijsopgave te maken.
Ook bij het slopen van metselwerk kiezen wij er vaak voor om daar een stelpost voor op te nemen. Je kan aan de buitenkant van metselwerk vaak niet zien hoe hard het is en dus hoeveel tijd er precies in gaat zitten. De BouwMaat kiest dan voor eerlijkheid, zodat u niet het idee heeft dat u teveel betaalt.