Veelgestelde vragen

De Bouwmaat Aannemersbedrijf Utrecht

Vragen aan de aannemer

Heeft u vragen over de werkwijze van de Bouwmaat, betalingen of garantiebepalingen? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen aan de aannemer. 

Staat uw vraag er niet tussen of bent u benieuwd naar een renovatie van uw huis? Neem van vrijblijvend contact met ons op.

De Bouwmaat is inderdaad een v.o.f., maar we werken onder één organisatie. U heeft dus nooit met enkelen van ons te maken, maar altijd met het gehele bedrijf net als bij andere aannemersbedrijven.

Het enige verschil bij de Bouwmaat is dat alle vennoten de volledige verantwoordelijkheid dragen en we dus extra ons best doen om alles goed te laten verlopen.

Als financieel zeer gezond bedrijf is het voor ons niet nodig om met Bouwgarant te werken. De Bouwmaat is een v.o.f. en dat betekent dat we niet zomaar failliet zullen gaan. We werken vooral met eigen kapitaal en zijn persoonlijk aansprakelijk voor ons bedrijf. De enige lening die wij hebben is een hypotheek op ons pand.

We houden de algemene garantiebepalingen van onze producten aan. Dit betekent over het algemeen dat als er binnen 10 tot 15 jaar iets mis is met een door ons gemaakt bouwwerk, dat wij dit kosteloos oplossen. De goede garantie die wij geven is ook ons visitekaartje.

Op schilderwerk, kitwerk en hang- en sluitwerk geven wij 3 jaar garantie, mits er geen duidelijk achterstallig onderhoud is.

Dit is afhankelijk van het formaat van de klus maar over het algemeen houden wij 3 of 4 termijnen aan:

  • Een derde deel bij aanvang van de klus.
  • Eén of twee gelijke delen tijdens het project.
  • En vaak nog een kleiner deel nadat de gehele klus is opgeleverd.

Onze offertes zijn altijd vrijblijvend en kosteloos.

Verbouwen geeft bij elke aannemer helaas overlast, daar kan ook de Bouwmaat niet omheen. Uiteraard proberen we voor u de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar bouwstof is niet te voorkomen.

Dat is afhankelijk van de klus, maar wij laten alles minimaal gepleisterd, bezemschoon en afgetimmerd achter. We leveren ook klussen af waar we vloeren leggen en schilderen, dan hoeft er hooguit een keer een stofdoek door het huis heen.

Dat bekijken wij per project. Op het moment dat, naast het sanitair, ook uw keuken verdwijnt wordt het lastig.

Wij kunnen u verzekeren dat verbouwen voor kinderen een groot feest is. De Bouwmaten maken altijd grote indruk en kinderen vinden rotzooi en reuring in huis over het algemeen erg fijn! Wij zijn gewend om met kinderen in een verbouwing om te gaan.

Nee, over het algemeen zorgen wij bij het vervangen van de cv installatie dat deze dezelfde dag weer werkt. U heeft dus gewoon warm water. Mocht u een tijdje zonder douche zitten vanwege de verbouwingen, dan kunnen wij (als de situatie dat toelaat) een nooddouche zetten.

De Bouwmaat stelt een offerte op en verwerkt dat in een open begroting. Op die manier maken we inzichtelijk hoe we tot een eindprijs uitkomen.

Voor veruit de meeste onderdelen maken wij een vaste prijs, maar u kunt ook posten met een S(stelpost) aantreffen in de offerte. Stelposten (S) zijn geschatte posten die achteraf naar werkelijke kosten verrekend kunnen worden.

Het werk dat de Bouwmaat zelf uitvoert is uitgedrukt in materialen en uren. De posten onder onderaannemer worden uitgevoerd door onze vaste onderaannemers.

De Bouwmaat werkt met onderaannemers waar wij al langere tijd mee samenwerken. Daarom kiezen wij ervoor om deze niet allemaal voor elke prijsopgave een prijs te laten maken. We hebben immers zelf voldoende ervaring om een realistische stelpost op te nemen. In sommige situaties is het wel wenselijk om de onderaannemers een offerte te laten uitbrengen, dat is geen probleem, dan moet er van tevoren een uitgewerkt plan liggen.

Het slopen van een betonvloer is ook vaak een stelpost. Dit komt, omdat het niet is in te schatten hoelang je hier mee bezig bent. De Bouwmaat kiest dan voor transparantie, zodat u niet het idee heeft dat u te veel betaalt.

Er blijven ook posten open waar nog een keuze in gemaakt moet worden. Deze staan ook als stelpost op de offerte. Soms duurt het namelijk even om bepaalde beslissingen te maken, denk hierbij aan een keuze maken in tegels, sanitair of een mooie inbouwkast. Hier wordt dan later in het stadium een plan voor gemaakt en een prijs voor berekend.