Aanbouw

U wilt uw huis uitbreiden door middel van een aanbouw? De Bouwmaat is de aannemer van Utrecht en kan u helpen met het realiseren van uw woonwensen.

Een aanbouw in Utrecht?

Een aanbouw kan de perfecte uitkomst zijn om bijvoorbeeld uw keuken, badkamer of woonkamer te vergroten. Of u nu al een kant en klaar plan heeft of nog niet precies weet wat u wilt, de Bouwmaat denkt graag met u mee. Van vergunning tot aan het schilderwerk, de constructieberekeningen en het plaatsen van stalen balken, wij kunnen alles voor u regelen.

De Bouwmaat heeft jarenlange ervaring met het realiseren van verschillende aanbouwen in Utrecht. Bekijk de impressies voor een indruk van de mogelijkheden.

Waar moet u aan denken?

Als u uw woning wilt uitbreiden met een aanbouw dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Wij kunnen u hierbij helpen en geven een passend advies dat is afgestemd op uw huis.

Voor voldoende licht raden wij een lichtstraat aan. We hebben zelf een systeem ontwikkeld waarbij je een zeer strak resultaat krijgt, het pleisterwerk sluit direct aan op het glas.

Ook de pui is zeer bepalend in een aanbouw. De Bouwmaat heeft ervaring met veel verschillende type puien, zoals een harmonica pui of vouwwand, schuifpuien, openslaande deuren uitgevoerd in hout, staal en aluminium. Ook een maatwerk pui in de stijl van het huis is bij ons mogelijk. Deze maken wij zelf in onze werkplaats.

Isoleren en verwarmen!

In veel gevallen brengen wij vloerverwarming aan in de aanbouw. Dit zorgt voor een prettig klimaat in deze ruimte, daarnaast wordt steeds vaker de hele woonkamer hierin meegenomen. Er zijn mooie dunne systemen op de markt die je over de bestaande houten vloer kan leggen. Op deze manier wordt de verdieping voorbereid op een duurzamere manier van verwarmen in de toekomst.

De aanbouw wordt natuurlijk ook van boven tot onder zeer goed geïsoleerd, maar we kijken ook verder. Aangezien de aanbouw vaak aan de woonkamer grenst, kijken we of hier qua isolatie nog winst te behalen valt. Bijvoorbeeld door de voorgevel of de vloer te isoleren.

Afwerken

Als het bouwen van de aanbouw afgerond is, komt er natuurlijk nog de afwerking. De Bouwmaat kan tot in de laatste details de klus afronden. We kennen vele verschillende materialen en afwerkingen, hier hebben we veel kennis over in huis. Van eikenparket tot gietvloer maar ook tegelwerk of betonlook vloeren. Het schilderwerk, inbouwkasten of gepleisterde nissen kunnen we organiseren. De bouwmaat voert het allemaal uit in eigen beheer of samen met onze onderaannemers. En mocht je zelf een creatief idee hebben, dan delen we graag onze kennis of denken we mee over hoe we dit idee kunnen uitvoeren.

Voorbeelden