Griftpark Utrecht

Renovatie en uitbouw van hoekhuis nabij Griftpark, Utrecht

In nauwe samenwerking met de klant.

Wij hebben met trots de begane grond van dit hoekhuis nabij het Griftpark in Utrecht volledig gerenoveerd en uitgebouwd. In nauwe samenwerking met de klant heeft de Bouwmaat het ontwerp gemaakt en passende materialen voorgesteld. Door de beperkte tuinruimte en de donkere sfeer van het huis, lag de focus op het creëren van veel natuurlijk licht. Daarom hebben we gekozen voor de installatie van meerdere lichtstraten: twee in de uitbouw en één in de keuken.

Strak en minimalistisch lichtontwerp

Het ontwerp van de lichtstraten is strak en minimalistisch, met veel glas en wit stalen liggers. Hierdoor sluit het glas perfect aan op het pleisterwerk, waardoor zo min mogelijk profiel zichtbaar is. Vooral in de keuken zorgt dit voor een prachtig effect, waarbij de gevel van binnen naar buiten door lijkt te lopen wanneer je omhoog kijkt.

Comfort en stijl in het interieur

Binnen hebben we de gehele vloer geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Als afwerking is er een schitterende gevlinderde betonnen vloer geplaatst. Alle muren zijn nieuw gepleisterd en afgewerkt, en er is een nieuwe keuken geïnstalleerd. Deze verbouwing bevat speelse elementen die met veel plezier zijn uitgevoerd.

Efficiënt ontwerp- en offerteproces

In dit proces heeft de Bouwmaat zowel het ontwerp als de offerte verzorgd. Onze kracht ligt in het feit dat we al tijdens de ontwerpfase rekening houden met de uitvoering en de prijsopbouw. Op deze manier kunnen we efficiënt te werk gaan en het proces naadloos laten aansluiten op de wensen van de klant, zowel qua uitstraling als budget. Bij de Bouwmaat streven we ernaar om een snelle en optimale afstemming te realiseren, zodat het project succesvol kan worden voltooid.