Onze werkwijze

Klantvriendelijk gecombineerd met hoogwaardige kwaliteit

Werkwijze aannemer de Bouwmaat

De Bouwmaat streeft naar een klantvriendelijke benadering waarin veel overleg mogelijk is. Dit gecombineerd met een hoogwaardige kwaliteit van het eindproduct maakt onze werkwijze uniek voor een aannemer.

Bij de Bouwmaat maken we altijd eerst een afspraak om langs te komen. Tijdens dit gesprek inventariseren wij uw wensen, denken wij mee en geven wij u advies over de mogelijkheden. Na deze kennismaking wordt er een passende offerte gemaakt. We kunnen hierin samenwerken met een bouwkundig tekenaar of architect, maar we doen dit ook vaak in samenspraak met de klant. De Bouwmaat kan indien nodig ook het tekenwerk verzorgen. We vragen geen vergunningen aan, maar daar kunnen we u doorsturen naar een betrouwbare partij. Bij aannemer de Bouwmaat is het in principe mogelijk om door middel van zelfwerkzaamheden in te verdienen op het werk.

Als u eerst wilt kijken naar eerdere projecten, en vragen wilt stellen aan bestaande klanten, dan is dat mogelijk. Er is vaak een vergelijkbaar project aan te wijzen, zodat u een beeld krijgt wat onze werkwijze is en hoe uw huis er na de verbouwing uit kan komen te zien.  Bekijk het projectenoverzicht voor een impressie van ons werk.

Wanneer u voor de Bouwmaat kiest, wordt er een globale tijdsplanning gemaakt. Dit geeft u een indicatie, omdat we meestal voor een periode van een half tot heel jaar volgeboekt zijn. Het is voor ons niet mogelijk om zo ver van tevoren een exacte startdatum aan te geven. Ongeveer 4 maanden voor de start van de klus nemen we weer contact op en starten we met de voorbereidingen. We komen langs om de kozijnen en trappen op te meten, zodat we deze kunnen bestellen. We zorgen dat alles perfect geregeld is. Wanneer u enkele maanden heeft gewacht kunnen er natuurlijk altijd nieuwe inzichten ontstaan. In de maanden voor de startdatum worden alle plannen concreet besproken en stellen we een definitieve planning op.

Tijdens de bouw houden wij de offerte goed in de gaten. Meer of minder werk wordt altijd overlegd en u wordt op de hoogte gehouden van de huidige stand van zaken. De uitvoerder op de klus heeft regelmatig contact om ervoor te zorgen dat het eindresultaat ook overeenkomt met uw verwachtingen. Ons mooiste compliment is als u aan het einde van de klus kan zeggen “Dit is precies wat ik voor ogen had”.

In tegenstelling tot de werkwijze van de meeste aannemers, zijn onze werktijden van acht tot vijf uur. Alle vennoten werken parttime, wat betekent dat u meestal een dag in de week rust heeft.