Dakopbouw

Wilt u uw woning uitbreiden met een dakopbouw? De Bouwmaat heeft jarenlange ervaring en is dé specialist in Utrecht en omgeving.

Wat is een dakopbouw?

Het uitbreiden van een woning kan op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld door een dakopbouw. Dit is een extra verdieping op het huis en geeft u veel extra ruimte. De Bouwmaat is de dakopbouw-expert van Utrecht en denkt graag met u mee. Wij bieden u het volledige pakket. De Bouwmaat adviseert u over de gevelbekleding, ramen, dakkapellen, Velux of lichtkoepels en indelingen. Zo komen wij samen met u tot een ontwerp naar wens.

Werkwijze dakopbouw

Na het uitwerken van het ontwerp, de bouwaanvraag en het opstellen van de planning kan het plaatsen van de dakopbouw in Utrecht beginnen. Bij een opbouw op een plat dak maken we altijd eerst de wanden en de aansluitingen met de daken van de buren. Hierbij zorgen we ervoor dat het dak waterdicht blijft en u als bewoner geen stof in huis krijgt.

Als alle wanden en aansluitingen klaar zijn, wordt het gat voor de trap gemaakt en de trap geplaatst. Vanaf dit moment kunt u de trap oplopen en voor het eerst ervaren wat voor ruimte deze extra verdieping op uw huis geeft. Een bijzonder moment!

Nu de trap geplaatst is, wordt de definitieve indeling van de nieuwe verdieping bepaald. Hierna verwijderen we het bestaande dakbeschot, verstevigen we de balken en isoleren we de vloer tegen geluid. Als deze werkzaamheden zijn afgerond kunt u uw nieuwe dakopbouw inrichten en genieten van de ruimte.

Voorbeelden