Opbouw en Renovatie

Renovatie met opbouw in Utrecht

Klassieke voordeur op maat

In 2015 werden we benaderd door deze klant omdat hij een nieuwe voordeur wilde. Normaal gezien een te kleine klus voor ons maar hij wilde iets bijzonders. Er moest een klassieke voordeur met daar in een stolpstel(openslaande ramen) komen. Het maken van een klassieke voordeur is erg leuk timmerwerk maar als er ook nog een stolpstel in moet word het een uitdaging, Arjan heeft hier een hele mooie oplossing voor verzonnen en een prachtige deur gemaakt.

Opbouw

In 2016 werden we opnieuw benaderd met de vraag mee te denken en te begroten. De klant was met een tekenaar al flink aan de slag geweest en er was al een leuk en creatief plan gekomen om boven op dit oude pand een verdieping te plaatsen. Daarnaast kwam er naast de opbouw een balkon en op de opbouw een dakterras. De eerste verdieping kreeg een grondige renovatie en er werd daar een nieuwe badkamer gerealiseerd.

De Bouwmaat heeft meegedacht in welke materialen te gebruiken om het oude met het nieuwe te verbinden. Er is een stuk oud metselwerk in zicht gelaten boven het trapgat vanaf de begane grond, de oude gevelramen zijn in takt gebleven en er kwam een oud spant tevoorschijn in de woonkamer, deze is in zicht gelaten. In het midden van de eerste verdieping is een open houten trap geplaatst, een echte blikvanger.
De badkamer is uitgevoerd in betoncire. Er zijn schuifdeuren opmaat gemaakt. De trap naar het dakterras was een uitdaging door de kleine ruimte en is samen met onze lasser ontwikkeld. Het bestaande dak waar nog een deel van is blijven staan is goed geïsoleerd.
Tussen de slaapkamer en het balkon zit een houten harmonica pui of vouwwand van Doornenbal.