Tuinwijk Utrecht

Renovatie begane grond en eerste verdieping

Aanbesteding

Deze renovatie hebben we wederom gedaan met Context architecten maar vooral ook met de klant.

De Bouwmaat heeft op deze klus ingeschreven en uiteindelijk heeft de klant voor ons gekozen.
Omdat er veel zelf gedaan zou worden is er gevraagd om een flexibele aanpak qua planning en begroting. Nadat de keuze was gemaakt is er beter gekeken naar het plan en wie wat zou doen en daar is een passende begroting op gemaakt. Uit deze begroting viel goed te lezen wat het hem zou schelen als hij delen zelf zou uitvoeren.

Uitvoering

Er is een groot gat in de zijgevel van de uitbouw gemaakt en daar is een flinke stalen balk in gekomen. Deze balk hebben we helemaal kunnen weg metselen met de bestaande stenen zodat je hier niks meer van ziet. In het ontstane gat is in samenwerking met AVE gevelbouw een zwart gecoate schuifpui geplaatst.
De hele begane grond is voorzien van nieuwe installaties, vloerverwarming, kruipruimte isolatie, en nieuw pleisterwerk. Uiteindelijk is er een nieuwe keuken in gekomen waarvoor Bouwmaat het betonnen aanrechtblad heeft gemaakt. Het toilet is vergroot en de klant heeft hier prachtig klassiek tegelwerk voor uitgezocht wat wij vervolgens hebben geplaatst.

Op de eerste verdieping is een modern kamer en suite gemaakt gecombineerd met inbouwkast ontworpen door de klant en gemaakt door de bouwmaat. Er is een open douche en wastafel gemaakt in de slaapkamer, de klant zou dit ook deels zelf doen maar uiteindelijk is toch aan ons uitbesteed. Dat is ook niet gek, een badkamer is erg lastig om te bouwen als leek. Verder is er nog een glazen balustrade gemaakt.

Samenwerking

De klant heeft onder begeleiding van de Bouwmaat zelf gesloopt, de begane grond gestript en zelfs de dragende muren verwijderd. We zijn regelmatig langs geweest om te kijken of alles goed ging. Wij hebben de belangrijke zaken zoals het stempelwerk wel gedaan. Nadat het sloopwerk klaar was zijn wij aan de slag gegaan