Oudwijk

Renovatie klassiek pand

Isoleren en renoveren

Eind 2017 hebben we deze renovatie in Oudwijk gedaan in samenwerking met context architecten. We hebben de benodigde aanpassingen gemaakt aan de schil van het huis. Alle buitenmuren zijn geïsoleerd met voorzetwanden, het hele dak is vernieuwd en van buiten geïsoleerd en de kruipruimte is geïsoleerd. De installaties zijn vernieuwd en er is een vloerverwarming geplaatst op de begane rond. De gehele achtergevel is voorzien van nieuwe kozijnen met dubbel glas en in de voorgevel is Ultradun dubbel glas geplaatst in de bestaande ramen maar ter plekken van het glas in lood zijn achterzetramen geplaatst zodat dit bewaard kon blijven.

Klassiek karakter

De Bouwmaat vind het erg belangrijk dat het karakter van het huis bewaard blijft en de klant dacht hier hetzelfde over. We hebben hier veel oplossingen voor bedacht en eigenlijk zie je van binnen en van buiten nauwelijks dat er geïsoleerd is, de stijl is goed bewaard gebleven. Dit was ook mogelijk doordat Bouwmaat niet alleen het bouwkundige gedeelte op zich nam maar ook de hele afbouw en interieurbouw. Hierdoor kon al in de ruwbouw goed nagedacht worden over de oplossingen in de afbouw.

Interieur en afbouw

De Bouwmaat heeft dit pand helemaal in oude stijl afgetimmerd. We hebben in onze machinale klassiek lijstwerk geproduceerd om de kozijnen mee af te timmeren. In het dak zijn dakkapellen, Velux dakramen en een lichtstraat gemaakt en deze zijn afgetimmerd met kraaldelen waardoor, dit past goed bij de prachtige houten kap die er al was. Er zijn een aantal inbouwkasten gemaakt en een bedstee op één van de kinderslaapkamers. De kamer en suite kasten zijn nieuw opgetrokken met paneeldeurtjes en houten planken. Door het hele huis heen zijn gepleisterde nissen gemaakt en er is een inloopkast gemaakt in de master bed room. Alles is opnieuw gepleisterd en het hele pand is geschilderd. Omdat alles in de hand van de Bouwmaat lag en we een goeie samenwerking hebben met onze schilders en stukadoors is het eindresultaat echt perfect te krijgen en dit zie je door het hele pand heen.

Badkamers en keuken

De Badkamers, toiletten en de keuken in dit pand zijn juist heel modern afgewerkt zonder tegelwerk.
Er is beton cire en pleisterwerk toegepast op de wanden en kasten en epoxygietvloer op de vloeren.
De eiken houten wastafel meubels zijn van echt eiken in plaats van kunststof, deze hebben wij zelf gemaakt en dit geeft een veel hoogwaardiger resultaat.