Oudwijk

Renovatie aan een klassiek pand

Isoleren en renoveren

Eind 2017 hebben we deze renovatie in Oudwijk gedaan in samenwerking met context architecten. We hebben de benodigde aanpassingen gemaakt aan de schil van het huis. Alle buitenmuren zijn geïsoleerd met voorzetwanden, ook de kruipruimte is geïsoleerd en het hele dak is vernieuwd en van buiten geïsoleerd. De installaties zijn vernieuwd en er is vloerverwarming geplaatst op de begane rond. De gehele achtergevel is voorzien van nieuwe kozijnen met dubbel glas en in de voorgevel is Ultradun dubbel glas geplaatst in de bestaande ramen. Op plekken van het glas in lood zijn achterzetramen geplaatst zodat dit bewaard kon blijven.

Klassiek karakter

De Bouwmaat en de klant vinden het erg belangrijk dat het karakter van het huis bewaard blijft. We hebben hier veel oplossingen voor bedacht en hierdoor zie je vanbinnen en vanbuiten nauwelijks dat er geïsoleerd is. De stijl is goed bewaard gebleven. Dit was ook mogelijk doordat de Bouwmaat niet alleen het bouwkundige gedeelte op zich nam maar ook de hele afbouw en interieurbouw. Hierdoor kon al in de ruwbouw goed nagedacht worden over de oplossingen in de afbouw.

Interieur en afbouw

De Bouwmaat heeft dit pand helemaal in oude stijl afgetimmerd. We hebben in onze machinale klassiek lijstwerk geproduceerd om de kozijnen mee af te timmeren. In het dak zijn dakkapellen, Velux dakramen en een lichtstraat gemaakt. Deze zijn afgetimmerd met kraaldelen, waardoor dit goed past bij de prachtige houten kap die er al was. Er zijn een aantal inbouwkasten gemaakt en een bedstee op een van de kinderslaapkamers. De kamer en suite kasten zijn nieuw opgetrokken met paneeldeurtjes en houten planken en er is een inloopkast gemaakt in de master bedroom. Door het hele huis heen zijn gepleisterde nissen gemaakt en het hele pand is geschilderd. Omdat alles in de hand van de Bouwmaat lag en we een goede samenwerking hebben met onze schilders en stukadoors is het eindresultaat perfect en dit zie je door het hele pand heen.

Badkamers en keuken

De badkamers, toiletten en de keuken in dit pand zijn juist heel modern afgewerkt zonder tegelwerk.
Er is Beton Ciré en pleisterwerk toegepast op de wanden en kasten en epoxy gietvloer op de vloeren.
De eikenhouten wastafelmeubels zijn van echt eiken in plaats van kunststof, deze hebben wij zelf gemaakt en dit geeft een hoogwaardig resultaat.