Lombok Utrecht

Volledige renovatie en uitbouw begane grond | Prachtig eindresultaat

Realisatie van het klantontwerp 

De Bouwmaat heeft de begane grond volledig gerenoveerd en uitgebouwd. De klant heeft een ontwerp gemaakt en na gedetailleerde besprekingen is er een passende offerte opgesteld.

Vlotte communicatie en nauw contact tijdens de verbouwing

Na het akkoord zijn we begonnen met de voorbereidingen, het selecteren van materialen, het maken van een planning en het informeren van onderaannemers. Vervolgens zijn we gestart met de verbouwing.
Gedurende het proces hielden we nauw contact met de klant om eventuele details die tijdens de verbouwing naar voren kwamen te bespreken.

Comfortabele nieuwe vloer met isolatie en vloerverwarming

Een grote verrassing was de opbouw van de bestaande vloer, aangezien er geen kruipruimte was en deze niet geïnspecteerd kon worden. We gingen aanvankelijk uit van een betonvloer, maar het bleek uiteindelijk een houten vloer te zijn die direct op het zand lag, waardoor deze slecht geventileerd was en in slechte staat verkeerde. Gelukkig was het verwijderen van deze vloer veel gemakkelijker dan het slopen van een betonvloer. De vloer is verwijderd en vervangen door EPS isolatieplaten, gevolgd door een nieuwe zandcementdekvloer met vloerverwarming. Zowel de voor- als achtergevel zijn geïsoleerd, waarbij de achtergevel volledig opnieuw is opgebouwd om te voldoen aan de isolatie-eisen. Hierdoor is de gehele begane grond nu goed geïsoleerd en kan de temperatuur comfortabel worden gereguleerd met behulp van vloerverwarming.

Geïsoleerde voorgevel en herbouwde achtergevel

De geïsoleerde voorgevel en herbouwde achtergevel voldoen aan hoge isolatiestandaarden en dragen bij aan een energiezuinige woning.

Toevoeging van Accoya houten puien en glasstrook voor extra lichtinval

Aan de achterkant zijn nieuwe Accoya houten puien geplaatst, en een mooi detail is een kleine glasstrook die zonder kozijn direct in de gevel is geplaatst om zo veel mogelijk glasoppervlak te creëren, waardoor er extra veel licht de slaapkamer binnenkomt.

Tijdloze Ayous-houten gevelafwerking

De gevels zijn afgewerkt met Ayous-hout, dat na verloop van tijd op natuurlijke wijze van lichtbruin naar grijs verkleurt.
De Ayous-houten gevelafwerking vergrijst natuurlijk en geeft een tijdloze uitstraling aan de woning.

Inbouwspots voor optimale verlichting

Om de ruimte goed te verlichten, koos de klant voor inbouwspots die zorgen voor een aangename en functionele verlichting.

Zelf uitgevoerd schilderwerk, vloeren en keukenplaatsing

Het zelf uitgevoerde schilderwerk, het leggen van vloeren en de plaatsing van de keuken hebben bijgedragen aan een prachtig eindresultaat.

Een verbouwing is meestal een stressvolle periode, maar doordat de mannen van Bouwmaat relaxed en vol vertrouwen waren, bleven wij ook gerust op een goed eindresultaat.
De vooraf afgegeven planning werd gehaald, zodat wij weer op het juiste moment terug in ons verbouwde huis konden. Daarnaast waren de beperkte overschrijdingen in de bouwsom te danken aan extra wensen van ons en een paar stelposten die iets duurder uitvielen. Dus dat was fijn. Het contact met de timmermannen van Bouwmaat, en met name uitvoerder Rutger, en de onderaannemers, was zeer prettig. Er werd goed meegedacht en alles was bespreekbaar.
We zijn ook gewoon blij met het eindresultaat

Al met al een geslaagde verbouwing en door onze positieve verhalen zijn er al 2 andere huizen door Bouwmaat verbouwd.

Bob en Ilona, eigenaren woning