Julianaweg

Prachtige uitbouw en renovatie: Een geslaagd project van de Bouwmaat

Realisatie van een verfijnd esthetisch ontwerp

Toen de Bouwmaat in gesprek ging met deze klant, waren we direct onder de indruk van het ver gevorderde esthetische ontwerp dat ze zelf hadden gemaakt. Onze uitdaging lag voornamelijk in hoe we dit prachtige ontwerp bouwkundig haalbaar konden maken. Samen met Hessel, de klant en ontwerper, hebben we ons hierop gericht.

Perfecte afstemming van details en aluminium puien

De klant heeft bij onze vaste leverancier, Van Hengstum, prachtige aluminium puien uitgezocht. In nauwe samenwerking met Van Hengstum hebben we gedetailleerde tekeningen gemaakt om ervoor te zorgen dat alles perfect op elkaar aansluit, zonder concessies te doen aan de isolatiewaardes van de gevels.

Een opvallend en uniek Uiterlijk

De opvallende “Slinger”, zoals we het aan de buitenkant van de uitbouw zijn gaan noemen, geeft de achtergevel een uniek en prachtig uiterlijk. Het eikenhout is rijkelijk geolied om het mooi te houden. Hoewel dit onderhoud vergt, resulteert het in een schitterend resultaat dat perfect samengaat met de donkere puien. Om het geheel compleet te maken, hebben we de dakranden in dezelfde kleur laten poedercoaten als de kozijnen. Het timmerwerk van het zitje en de aansluiting van het vouwraam en de lichtstraat waren uitdagend, maar we zijn erin geslaagd om een zeer slanke constructie te realiseren.

Een complete woonkamervernieuwing

Naast de uitbouw hebben we ook de gehele woonkamer gerenoveerd. We hebben vloerverwarming geïnstalleerd, een op maat gemaakte kast gebouwd en het zitje in de erker gerealiseerd. Voor dit project hebben we de bestaande keuken verwijderd en later weer teruggeplaatst. Het is een zeer geslaagd project waar we enorm trots op zijn.

Onze toewijding aan klanttevredenheid

Bij de Bouwmaat streven we er altijd naar om de visie en wensen van onze klanten te realiseren, zelfs als dit complexe uitdagingen met zich meebrengt. Onze expertise, samenwerking met leveranciers en aandacht voor detail zorgen ervoor dat elk project een succes wordt.

Van idee naar een plan naar de uitvoering.

Wij woonden ongeveer 10 jaar met veel plezier in ons huis, maar elke winter -als we met zijn allen vooral binnen zaten- voelde de woonruimte te klein aan. Ook vonden we vanaf het begin de keuken heerlijk, maar ook te groot in verhouding tot de rest van de leefruimte. We hadden een aantal ideeën en wensen over hoe we ons huis zouden willen uitbouwen. We wilden de keuken graag behouden, Hessel wilde graag een bar en een kast en Saskia wilde graag verbinding tussen binnen en buiten en een zitje in een raam aan de achterzijde. Als gezin met twee opgroeiende kinderen, hebben we behoefte om op verschillende plekken in de woonkamer te kunnen zitten, samen maar ook even lekker iets voor jezelf kunnen doen. Met een architect kwamen we er niet goed uit, dus is Hessel zelf gaan tekenen. Op dat moment waren we ook aan de beurt om een startgesprek te voeren met Paul. Die werd enthousiast van de tekeningen van Hessel. Dit leidde tot een leuke samenwerking, waarbij onze ideeën in goede samenspraak tot haalbare plannen werden uitgewerkt. Uiteindelijk leidde dat tot een uitbouw van 2,5m met een raamzitje, isolatie van de vloer/kruipruimte, vloerverwarming, de keuken eruit en weer op dezelfde manier terug, een erkerkast & zitje, bar en een maatwerkkast. We hadden ook nog een klein zijproject, het vervangen van de kozijnen op de 1e verdieping aan de achterzijde.

Direct na de kerstvakantie kwam Bram met zijn ploeg om te starten met de verbouwing. De keuken moest er helemaal uit vanwege de isolatie van de vloer en de vloerverwarming. Omdat we hem nog wel mooi vonden en duurzaam wilden verbouwen, wilden we proberen of hij eruit kon en weer terug. Paul regelde opslagboxen en zo werd de hele keuken gedemonteerd opgeslagen. Wij vonden het heel spannend of ons op maat gemaakte betonnen aanrechtblad in zijn geheel van de muur af zou komen en of dit ook op een goede manier opgeslagen kon worden gedurende de verbouwing. Uiteindelijk is het eraf halen goed gegaan, is hij zorgvuldig ingepakt in de tuin komen te liggen en is ook het terugplaatsen goed gegaan. De eerste weken ging het super hard, slopen, schuimbeton storten, vloerverwarming aanleggen… Wij logeerden in een appartementje om de hoek, dus konden regelmatig kijken hoe het ervoor stond, maar hadden geen last van de verbouwing. Elke dag werd alles zorgvuldig dichtgemaakt en de volgende ochtend weer open. Toen de pui geplaatst werd, kreeg het voor ons meer vorm, elektra werd aangelegd en de stukadoor maakte alles strak. 

Na het grove werk werd alles weer zorgvuldig opgebouwd, keuken weer terug, het houtwerk geplaatst, de kasten gebouwd. Inmiddels waren we weer terug verhuisd en bivakkeerden wij boven. De keuken was weliswaar terug geplaatst, maar konden we eigenlijk niet gebruiken doordat er echt nog stevig gewerkt werd en dat zou betekenen dat elke dag eerst een flinke schoonmaakbeurt nodig was. Gelukkig konden we veel bij vrienden terecht. Toen het meeste gedaan was, werd de vloer gelegd. Dat hadden wij zelf geregeld. Daarna moest er nog een en ander afgewerkt worden. Intussen was er een andere klus gestart, waardoor het tempo er bij ons wat uit was. De schilders zijn nog wel een tijdje bezig geweest en de laatste klusjes gingen vaak in uurtjes tussendoor. Dat was voor ons wat minder fijn, daardoor duurde afronding best wel lang. Een andere tegenvaller kwam door miscommunicatie rond de kozijnen op de eerste etage. De draairichting van de ramen was niet zoals wij bedacht hadden. Helaas waren ze al geplaatst. In goed overleg met Paul zijn toch nog kozijnen met de juiste draairichting besteld en zijn de eerst geplaatste kozijnen alsnog vervangen. Dat was niet fijn voor alle partijen, en droeg ook bij aan de langere doorlooptijd van het werk maar wij waren blij met hoe dit is opgelost.

En nu zitten we prachtig, kijk maar naar de foto’s! Het raamzitje is fantastisch, het hout dat op verschillende plekken terugkomt in de woonkamer, maakt het een mooi geheel. We zijn hartstikke blij en zouden iedereen aanraden om met de Bouwmaat in zee te gaan. Het zijn leuke, meedenkende, harde werkers. Niet je typische bouwvakkers. We hadden altijd het gevoel dat er naar ons geluisterd werd, dat de beste oplossing werd gezocht en dat het werk zorgvuldig en goed gedaan werd. Toen alles echt klaar was, hebben we de mannen die bij ons gewerkt hebben nog uitgenodigd voor een borrel en dat werd erg gewaardeerd. Voor ons een fijne manier om te bedanken en afscheid te nemen. Want hoewel het heerlijk is als al het werk gedaan is en je je huis weer voor jezelf hebt, je raakt ook wel gewend aan de gezelligheid in huis.

— Hessel en Saskia, eigenaren woning