Abstede Utrecht

Uitbouw, badkamerrenovatie en zolderisolatie met dakkapel

Samenwerking met de klant

De Bouwmaat heeft in samenwerking met de klant een bijzonder renovatieproject uitgevoerd. Dit project omvatte een uitbouw op de begane grond, een grondige badkamerrenovatie en isolatie van de zolder, inclusief de plaatsing van dakkapellen aan de voor- en achterkant.

Uitbouw met schuin dak en prachtig lijnenspel

Om optimaal gebruik te maken van natuurlijk licht en ruimtelijkheid, is er gekozen voor een uitbouw met een schuin dak. Dit ontwerp zorgt ervoor dat het lagere deel van de uitbouw minimale zonlichtinval belemmert, terwijl het toch een ruimtelijk gevoel behoudt. Een bijzonder element in de woonkamer is het schuin gestucte trapgedeelte, dat samen met de vloer een prachtig lijnenspel creëert.

Klassieke stalen kozijnen en lichtstraat

Voor de achtergevel zijn klassieke stalen kozijnen met roedeverdeling gekozen, gecombineerd met HR++ isolatieglas volgens de huidige standaard. Boven het aanrecht is een lichtstraat geplaatst, die naadloos in het dak is geïntegreerd. Hierdoor wordt het aanrecht goed verlicht, terwijl het dak bedekt is met duurzaam sedum.

Comfortabele begane grond met schuimbetonvloer en vloerverwarming

De begane grond is voorzien van een comfortabele schuimbetonvloer, waarop vloerverwarming is aangebracht. Dit zorgt voor een aangename en gelijkmatige verwarming van de ruimte.

Badkamerrenovatie met prachtig visgraatpatroon

De badkamer heeft een complete renovatie ondergaan. Een opvallende keuze was om de tegels in een visgraatpatroon te plaatsen. Hoewel dit een uitdaging was voor de tegelzetter, heeft het geresulteerd in een prachtig en stijlvol effect.

Geïsoleerde zolder met dakkapel en adembenemend uitzicht

De zolder is volledig geïsoleerd en gerenoveerd, inclusief de plaatsing van dakkapellen aan zowel de voor- als achterkant. Hierdoor is er op de zolder een mooie, lichte ruimte ontstaan. Een opmerkelijk detail is de glazen zijwang van het dakkapel aan de voorzijde, waardoor er vanuit het zitgedeelte een adembenemend uitzicht op de stad mogelijk is.

Dit renovatieproject van de Bouwmaat heeft geresulteerd in een prachtige transformatie van de woning. De uitbouw met schuin dak, de badkamerrenovatie met visgraatpatroon en de geïsoleerde zolder met dakkapellen zijn slechts enkele hoogtepunten van deze geslaagde klus.

Bij Bouwmaat kies je voor de kwaliteit. Ze zijn misschien niet de goedkoopste, maar je kiest ze omdat ze goed communiceren, duidelijke afspraken maken en eventuele problemen vakkundig oplossen. Naar vooral kies je voor Bouwmaat omdat ze heel goed meedenken. Zowel in de ontwerpfase als tijdens de uitvoering hebben we er veel aan gehad om in heldere woorden te horen wat er afgeraden werd, ook al had het technisch gezien gekund. Aanrader!

Pieter, eigenaar woning