Bovenwoning binnenstad Utrecht

Renovatie Bovenwoning

Renovatie onder architectuur.

Architect Roland Manders heeft het prachtige ontwerp gemaakt voor deze renovatie.
Samen met hem en de klant is dit project ontwikkelt en in gang gezet.

Naast een esthetische verbouwing is deze woning ook volledig gerenoveerd zodat hij voldoet aan de huidige maatstaven. De kap is geheel van buiten geïsoleerd. Een combinatie van Gutex Thermoflex en Pir zodat met beperkte dikte een RC waarde van 6.0 is bereikt. Gutex Thermoflex zorgt naast thermische isolatie voor een warmtebuffer en geluidsisolatie. Doordat de kap van buiten is aangepakt kon deze van binnen vrij worden gemaakt van betimmeringen. De constructie is prachtig in zicht gekomen. Er is oud hout bijgehaald om de dakkapellen af te werken in dezelfde uitstraling. De gevels zijn van binnenuit geïsoleerd met voorzetwanden met RC-waarde van 4.5.

Bouwmaat heeft in dit project ook de interieurbouw gedaan. De eyecatcher van deze klus, het trapmeubel is door ons gemaakt naar ontwerp van Roland Manders.

De overstekken en dakkapellen hebben we van buiten afgewerkt met koperen felsbanen. Na verloop van tijd krijgen deze een mooie doffe uitstraling.

Er is bij deze verbouwing goed gekeken naar de schoonheid van de bestaande situatie en daar op voort geborduurd naar een prachtig eindresultaat.