Bovenwoning binnenstad Utrecht

Renovatie bovenwoning

Renovatie van een woning met oog voor detail

Architect Roland Manders heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor de renovatie van deze woning. Samen met de klant is dit project ontwikkeld en in gang gezet. Naast het esthetische aspect is de woning volledig gerenoveerd om te voldoen aan de huidige maatstaven.

Dakisolatie met Gutex Thermoflex en Pir

Een belangrijk aspect van deze renovatie was de isolatie van het dak. De kap is van buitenaf geheel geïsoleerd met Gutex Thermoflex en Pir. Deze combinatie zorgt voor een hoge isolatiewaarde (RC-waarde van 6.0) met een beperkte dikte. Gutex Thermoflex biedt niet alleen thermische isolatie, maar ook warmtebuffering en geluidsisolatie. Door de externe aanpak van het dak konden interne betimmeringen worden verwijderd, waardoor de prachtige constructie zichtbaar werd. De dakkapellen zijn afgewerkt met oud hout in dezelfde stijl voor een uniforme uitstraling.

Gevelisolatie met voorzetwanden

De gevels zijn van binnenuit geïsoleerd met voorzetwanden met een hoge isolatiewaarde (RC-waarde van 4.5). Hiermee wordt voldaan aan de energie-efficiëntienormen. Het behoud van de bestaande schoonheid van de gevels stond centraal bij deze isolatieaanpak.

Interieurontwerp en trapmeubel door de Bouwmaat

De Bouwmaat heeft een belangrijke rol gespeeld in het interieur van dit project. Het pronkstuk van de renovatie is het trapmeubel, dat naar het ontwerp van Roland Manders is vervaardigd door de Bouwmaat. De overstekken en dakkapellen zijn aan de buitenkant afgewerkt met koperen felsbanen, die na verloop van tijd een prachtige, matte uitstraling krijgen.

Behoud van schoonheid en toekomstbestendigheid

Bij deze verbouwing is er veel aandacht besteed aan het behoud van de schoonheid van de bestaande situatie. Het resultaat is een schitterend gerenoveerde woning die niet alleen voldoet aan moderne normen, maar ook esthetisch aantrekkelijk is. Het samenspel tussen het ontwerp van Roland Manders, de renovatiewerkzaamheden en het oog voor detail heeft geresulteerd in een prachtige woning die klaar is voor de toekomst.

Opvallende kenmerken van de woningrenovatie

Deze woningrenovatie omvatte enkele opvallende kenmerken,  een open badkamer, een open keuken en een harmonica pui.

Open badkamer: een naadloze integratie

De open badkamer vormt een echte blikvanger in deze woning. Met een slim ontwerp en doordachte indeling is de badkamer naadloos geïntegreerd in de zolderverdieping, waardoor het optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte. Het biedt een gevoel van ruimtelijkheid en luxe, waarbij elk aspect van comfort en ontspanning zorgvuldig is overwogen.

Open keuken: naadloze overgang en gezelligheid

De open keuken is een geweldige toevoeging aan het leefgedeelte van de woning. Het creëert een naadloze overgang tussen de keuken en woonkamer, waardoor een gevoel van ruimte en gezelligheid ontstaat. Met moderne apparatuur, hoogwaardige materialen en een doordachte indeling vormt de open keuken het bruisende middelpunt van het sociale leven in de woning.

Harmonica pui: verbinding met buiten

Een ander opmerkelijk kenmerk van deze renovatie is de harmonica pui. Deze slimme en stijlvolle glazen wand kan volledig geopend worden, waardoor de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Het biedt niet alleen een panoramisch uitzicht op de omgeving, maar creëert ook een naadloze overgang naar het terras of de tuin, waardoor de bewoners optimaal kunnen genieten van natuurlijk licht en frisse lucht.

Wij hebben in 2022 ons appartement in Utrecht grondig gerenoveerd en verduurzaamd. Vanwege eerdere -en uitstekende- ervaringen met De Bouwmaat hebben wij hen gevraagd deze klus te doen. De mensen zijn prettig, de communicatie is duidelijk en goed en gedurende het gehele traject hebben ze onze begeleid in keuzes die we moesten maken. Bij De Bouwmaat werken mensen met veel oog voor hun vak en voor duurzaamheid. Echt een top bedrijf. Wij zijn erg blij met ons ‘nieuwe’ huis.

Pepijn, Opdrachtgever