Poppodium Ekko

Renovatie poppodium

Renovatie poppodium Utrecht

Utrechts poppodium Ekko heeft de BouwMaat gevraagd voor het realiseren van de renovatie van de eerste verdieping en de entree. In samenwerking met een ontwerpbureau is eerst de indeling en het uiterlijk van het poppodium bepaald.

Ekko wilde graag een herindeling van de eerste verdieping, zodat er ook vergaderruimtes verhuurd kunnen worden. Daarnaast was de wens een ruimere entree en een balie die naar het publiek is gericht. Voor deze verandering moest er veel worden aangepast. De gasmeters en een groot deel van de andere installaties moesten namelijk worden verplaatst.

Ook hebben we (in samenspraak met monumentenwacht) een deel van de monumentale tussenmuur verwijderd. Uiteindelijk zat er in het stuk tussenmuur dat overbleef een deel kalkzandstenen en een sparing. Deze hebben we met oude stenen en kalk dichtgemetseld, zodat de muur weer een geheel is.

Aankleding

De bestaande stalen pui hebben we deels hergebruikt en in dezelfde stijl verlengd. De hal is aangekleed met op maat gemaakte lambrisering en ook de nieuwe balie is door de BouwMaat op maat gemaakt. Tot slot zijn de bar en de eerste verdieping afgewerkt met een eikenhouten vloer.