Plompetorengracht

Renovatie en uitbouw

Vaste klanten

Peter en Daan zijn één van de vele vaste klanten van de Bouwmaat, in 2007 hebben we een aanbouw gemaakt bij hun vorige huis. In 2013 kochten ze het huis op de Plompetorengracht en vroegen ons om daar te helpen met de nodige renovatie. Er is toen onder andere een geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming geplaatst, een doorbraak gemaakt en een nieuwe keuken geplaatst. In 2018 vroegen ze ons wederom voor een project. Verdere isolatie maatregelen, twee nieuwe badkamers en een uitbouw. We hebben met veel klanten een goede band opgebouwd door de jaren heen. Dit is voor ons zeer waardevol en met veel plezier keren we terug voor de volgende verbouwing.

De bestaande badkamers in de uitbouwen op de 1e en 2e verdieping achter het huis waren niet geïsoleerd en daardoor erg koud. Om ruimte te besparen hebben we deze van buitenaf geïsoleerd met een gevelsysteem en pleisterwerk. De badkamers zijn gestript en er is een nieuwe inrichting gemaakt met inloopdouche en gietvloer. De badkamers hebben een zeer strak uiterlijk gekregen doordat er geen gebruik is gemaakt van tegels. Er ligt een gietvloer, de wanden zijn een combinatie van betonciré en pleisterwerk. De combinatie van deze materialen geeft de badkamer een speels maar strak uiterlijk.

Er is een uitbouw gemaakt naast de al bestaande uitbouw en het dak van dit geheel is vernieuwd en goed geïsoleerd. In de nieuwe uitbouw is een grote lichtstraat gekomen en om een geheel te maken is de gehele begane grond voorzien van een microcementvloer, ook wel woonbeton genoemd. Dit is zeer sterk krasbestendig materiaal met een betonlook uitstraling. We hebben elders in het huis nog gevels en plafond geïsoleerd en openslaande deuren vervangen met HR++ glas.