Oog in Al Utrecht

Unieke uitbouw met driedelige aluminium schuifpui

Ontwerp op maat voor esthetiek en functionaliteit

Bij de Bouwmaat begrijpen we dat elke verbouwing uniek is. In nauwe samenwerking met onze klant hebben we onlangs een prachtige uitbouw gerealiseerd. Met trots presenteren we het resultaat van deze samenwerking, waarbij we het ontwerp perfect hebben afgestemd op de wensen van de klant en tegelijkertijd hebben geoptimaliseerd voor maximale duurzaamheid.

Panoramisch uitzicht en natuurlijk licht met de driedelige aluminium schuifpui

Een opvallend kenmerk van deze uitbouw is de prachtige driedelige aluminium schuifpui. Deze schuifpui biedt niet alleen een adembenemend panoramisch uitzicht op de buitenruimte, maar laat ook overvloedig natuurlijk licht de woning binnenstromen. Geniet van een harmonieuze verbinding tussen binnen en buiten, terwijl de ruimte wordt overspoeld met daglicht.

Optimalisatie van voorgevel isolatie

Een ander belangrijk aspect van deze renovatie was het optimaliseren van de isolatie in de voorgevel. De Bouwmaat heeft dit gerealiseerd door het plaatsen van een efficiënte voorzetwand en het vervangen van het grote ruit in de voorgevel door triple glas. Hierdoor is de voorgevel nu volledig geïsoleerd, waardoor energieverlies wordt geminimaliseerd en het binnenklimaat stabiel blijft.

Duurzame maatregelen voor energie-efficiëntie

Bovendien heeft de Bouwmaat nog twee belangrijke duurzame maatregelen getroffen tijdens deze renovatie; het gebruik van schuimbeton en de installatie van vloerverwarming. Schuimbeton, een goed isolerend materiaal, is toegepast als isolatielaag onder de vloer. Dit zorgt voor een extra isolerende werking en voorkomt koudebruggen, waardoor het energieverlies verder wordt beperkt.

Visueel aantrekkelijke gevelbekleding met Ayous’ triple rhombusprofiel

Om de uitbouw een visueel aantrekkelijke uitstraling te geven, hebben we gekozen voor gevelbekleding met een triple rhombusprofiel van Ayous, verticaal geplaatst. Deze duurzame houtsoort creëert een warm en natuurlijk effect dat perfect past bij de omgeving. Bovendien biedt het profiel een interessant spel van lijnen, waardoor de uitbouw een architectonisch hoogtepunt vormt dat de aandacht trekt.

Klantgerichte samenwerking en aandacht voor detail

Bij de Bouwmaat streven we ernaar om de behoeften en wensen van onze klanten volledig te vervullen. Door nauw samen te werken met de klant en aandacht te besteden aan elk detail, hebben we deze uitbouw getransformeerd.