Utrecht Oost

Renovatie van een bijzonder hoekhuis: optimaal licht en stijlvolle afwerking

Samenwerking met de klant voor een uniek ontwerp

De Bouwmaat heeft dit bijzondere hoekhuis succesvol gerenoveerd. In nauwe samenwerking met de klant is er een ontwerp gerealiseerd om de keuken van meer natuurlijk licht te voorzien. Hierbij is een kamer en een dragende muur aan de achterkant verwijderd, waardoor er veel ruimte vrijkwam. Bestaande sparingen zijn benut en een lichtstraat is toegevoegd om het natuurlijke licht naar binnen te brengen.

Strakke afwerking en benadrukken van stijlelementen

Voor een stijlvolle uitstraling is er gekozen voor een strakke afwerking, waardoor de stijlelementen in het interieur beter naar voren komen. Deze combinatie van moderne en klassieke elementen zorgt voor een unieke sfeer in het hoekhuis.

Geïsoleerde houten vloer voor warmte en sfeer

De vloer van het gerenoveerde hoekhuis is geïsoleerd om warmteverlies te voorkomen en energie-efficiëntie te bevorderen. Daarnaast is er een houten vloer geplaatst, wat zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling in elke ruimte.

Badkamerrenovatie met betoncire voor een modern tintje

De badkamer is eveneens onder handen genomen tijdens de renovatie. Er is gebruik gemaakt van betoncire om een moderne en eigentijdse uitstraling te creëren. Dit duurzame en onderhoudsvriendelijke materiaal zorgt voor een strakke afwerking in de badkamer.

Herstel van klassiek timmerwerk en opknappen van de voordeur

Naast de keuken en de badkamer zijn er ook andere verbeteringen in de woning aangebracht. In de hal is klassiek timmerwerk hersteld, waarbij vakmanschap en oog voor detail centraal stonden. De klant heeft een unieke baluster gevonden bij een tweedehands zaak, die vervolgens door Bouwmaat is geplaatst als onderdeel van een nieuwe balustrade. Tevens is de voordeur volledig opgeknapt en klassiek afgewerkt, waardoor het entreegebied een stijlvolle uitstraling krijgt.

Bij de Bouwmaat begrijpen we het belang van zowel functionele als esthetische verbeteringen tijdens renovaties. Het resultaat van deze renovatie is dan ook een bijzonder hoekhuis dat volledig is getransformeerd en zowel comfort als karakter biedt aan de bewoners.

Werken met de Bouwmaat is ons weer erg goed bevallen. Voor de start is er goed contact om samen te kijken wat mogelijk is. Paul kwam met mooie ideeën. De offerte is zeer transparant en duidelijk. En bij verrassingen, die altijd wel komen is er meteen overleg. Iedereen denkt goed mee. De kwaliteit en afwerking is erg goed. Op de bouwplaats had Bram alles goed onder controle. Arjan heeft ons wederom verrast door onze oude vreselijk lelijke voordeur om te bouwen tot een pareltje! En wat ook belangrijk is: het zijn allemaal prettige mensen. Dus het is ook leuk om de bouwmaters over de vloer te hebben!

Sasja en Johan, eigenaren woning