Dichterswijk, Utrecht

Realisatie van uitbouw naar ontwerp van architect Peter Heideman

Duurzame uitbouw met optimaal natuurlijk licht en prachtig uitzicht

De Bouwmaat heeft de uitbouw gerealiseerd volgens het ontwerp van architect Peter Heideman. De uitbouw is zorgvuldig vormgegeven met een minimale impact op de bestaande achtergevel. Met 4 lichtstraten stroomt er veel natuurlijk licht binnen, en vanuit de woonkamer is er een prachtig uitzicht op de achtertuin met een mooie boom.

Functioneel ontwerp met aparte keukenruimte en open gevoel

De vloer van de uitbouw is bewust 20 cm lager geplaatst, waardoor de keuken een aparte ruimte blijft en er toch een open gevoel is. Dit functionele ontwerp zorgt voor een naadloze overgang tussen verschillende woonruimtes.

Bijzondere achterpui met duurzaam Accoya hout

De achterpui, gemaakt van duurzaam Accoya hout, is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen Peter Heideman en de Bouwmaat die naadloos aansluit in het ontwerp. Accoya hout draagt bij aan het behoud van regenwouden, omdat het niet afkomstig is van gekapte bomen uit die gebieden.

Milieuvriendelijke en strakke marmoleum vloerafwerking

Bij de vloerafwerking is opnieuw gekozen voor marmoleum. Dit materiaal is milieuvriendelijker dan een traditionele gietvloer, maar behoudt toch een strak en modern resultaat. Met deze keuze tonen we ons streven naar duurzaamheid en stijlvolle afwerking.

Dankzij de samenwerking tussen architect Peter Heideman en de Bouwmaat is deze uitbouw gerealiseerd. Vakmanschap, duurzaamheid en esthetiek gaan hand in hand. Het resultaat is een prachtige uitbreiding die de leefruimte verrijkt en harmonieus aansluit bij de natuurlijke omgeving.