Renovatie Groenekan

Grote renovatie vrijstaande woning

Renovatie vrijstaande woning Groenekan

Deze vrijstaande woning in Groenekan is begin 2016 door de Bouwmaat geheel gerenoveerd in samenwerking met Context architecten.

Er was al lange tijd niks meer aan dit pand gedaan en het moest nog helemaal geïsoleerd worden. Voor de renovatie hebben we verschillende maatregelen genomen. De vloer is geïsoleerd door middel van tonzon vloerisolatie en er is over de gehele begane grond een vloerverwarming aangebracht. De bestaande buitgevel kozijnen waren nog in orde maar de ramen waren slecht en niet geschikt voor dubbel glas, we hebben deze ramen in onze machinale nieuw gemaakt in de oude stijl maar dan geschikt voor dubbel glas en voorzien van inbouw tochtstrippen en veiligheidsbeslag.
Alle gevels en daken zijn van binnenuit geïsoleerd.

De structuur van het pand is ook flink aangepakt. De trap is verplaatst, de woonkamer is door verschillende doorbraken verbonden aan de nu open keuken, hal en bovenverdieping, er is een grote uitbouw gemaakt en de sanitaire ruimtes zijn verplaatst of aangepast. De installatie van het pand was gedateerd en omdat het efficiënter is om alles in één keer aan te pakken hebben we deze geheel vernieuwd.

Interieurbouw en afwerking

De eikenhouten trap die al in het originele plan van de architect zat hebben we zelf gemaakt en vervolgens zijn er gedurende de bouw nog allerlei interieurbouw elementen bijgekomen die wij samen met de klant hebben ontwikkeld en gerealiseerd.
Er is een inbouwkast gemaakt met eiken schuifdeuren en een boerendeur die zonder kozijn in een gepleisterde sparing valt. Op diverse plekken zijn eikenhouten planken gemonteerd.
De stalen taats deuren hebben wij in samenwerking met onze lasser gemaakt en gemonteerd.
Alles is gepleisterd en afgetimmerd en de hele binnen en buitenboel is geschilderd.

Kortom vanaf de eerste mokerslag door de sloophamer tot aan de laatste lik verf is door de BouwMaat georganiseerd en uitgevoerd.
Een flinke klus die door goed overleg met klant en architect een prachtig eindresultaat heeft opgeleverd.