Podium Oost

Bar buurthuis Podium Oost

Aanvraag en ontwikkeling

Begin 2016 heeft de BouwMaat de bar van Podium Oost vernieuwd. We zijn al in het begin van het ontwikkelingsproces benaderd en hebben meegedacht over vorm materialen en mogelijkheden. Podium Oost heeft zelf architectenbureau Roodbont uitgenodigd om de bar uit te tekenen en het ontwerp is een combinatie geworden van verschillende materialen en vormen, een uitdaging die we graag aangaan. Tijdens dit proces zijn er verschillende opties begroot zodat de kosten tegen de baten konden worden afgewogen.

Uitvoering

De bar staat op een betonnen voet en is ook nog rond. We hebben het geheel in werkelijke grote uitgezet en de mallen gemaakt waar het beton in is gegoten, ook de sparingen waar de gebogen rvs voetsteun in is gemonteerd zijn mee gestort. We zijn erg trots op het eindresultaat, beton storten zodat het een mooi afwerkingsniveau heeft is erg lastig en al helemaal als het rond moet zijn. Het blad is verlijmd uit eikenhouten planken, de staande delen en de kast achter de bar zijn gemaakt van gefineerd multiplex. We hebben alles eerst helemaal in elkaar gezet in onze machinale en vervolgens weer in delen naar Podium Oost vervoerd.

Planning

Het buurthuis word veel gebruikt en overlast moest beperkt worden, hierom is de bar grotendeels in onze machinale gemaakt. Hij is opgedeeld in elementen die uiteindelijk ter plekke zijn geassembleerd. Maar niet alles kon op deze manier voorbereid worden. Er moest gesloopt worden, er kwam een nieuw gepleisterd plafond en het installatiewerk is aangepast, ook de vloer is vervangen en er is geschilderd. Om dit alles toch in een korte tijd uit te kunnen voeren is er met een strakke planning gewerkt.