Renovatie Groenekan

Grote renovatie vrijstaande woning

Renovatie vrijstaande woning Groenekan

De renovatie van deze vrijstaande woning in Groenekan is begin 2016 door de Bouwmaat gerealiseerd. We hebben dit gedaan in samenwerking met Context architecten.

Er was al enige tijd niks meer aan dit pand gedaan. Voor de renovatie hebben we verschillende maatregelen genomen. De vloer is geïsoleerd door middel van tonzon vloerisolatie. Er is over de gehele begane grond een vloerverwarming aangebracht. De bestaande buitgevel kozijnen waren in orde maar de ramen niet. We hebben de ramen in onze machinale nieuw gemaakt in de oude stijl met dubbel glas. Er zijn tochtstrippen geplaatst en veiligheidsbeslag gemonteerd. Alle gevels en daken zijn van binnenuit geïsoleerd.

De structuur van het pand is ook flink aangepakt. De trap is verplaatst, de woonkamer is door verschillende doorbraken verbonden aan de nu open keuken.
Er is een grote uitbouw gemaakt en de sanitaire ruimtes zijn verplaatst of aangepast. De installatie van het pand was gedateerd en deze is geheel vernieuwd.

Interieurbouw en afwerking

De eikenhouten trap ontworpen door de architect hebben we zelf gemaakt en vervolgens zijn er gedurende de bouw nog allerlei interieurbouw elementen bijgekomen die wij samen met de klant hebben ontwikkeld en gerealiseerd.
Er is een inbouwkast gemaakt met eiken schuifdeuren en een boerendeur die zonder kozijn in een gepleisterde sparing valt. Op diverse plekken zijn eikenhouten planken gemonteerd. De stalen taats deuren hebben wij in samenwerking met onze lasser gemaakt en gemonteerd.
Alles is gepleisterd en afgetimmerd en de hele binnen en buitenboel is geschilderd.

Kortom vanaf de eerste mokerslag door de sloophamer tot aan de laatste lik verf is door de Bouwmaat georganiseerd en uitgevoerd.
Een flinke klus die door goed overleg met klant en architect een prachtig eindresultaat heeft opgeleverd.