Studio Steltman

Dynamisch onderzoeksplatform voor scholieren

Studio op Gerrit Rietveld College

De BouwMaat heeft het project “Studio Steltman” gerealiseerd in opdracht van Frank Koolen. Dit gebouw is een interactief en dynamisch onderzoeksplatform voor en door scholieren en vormt een symbiose met de school.

Kunstenaar Frank Koolen leidt dit project en gaf de BouwMaat opdracht om te bouwen. De BouwMaat heeft vanuit de conceptversie meegedacht over de uitvoering en de tekeningen gemaakt. Omdat het dakterras niet gemaakt is voor het gewicht van een studio is er een staalconstructie aangebracht onder de vlonders. 

Het geheel is op het schoolplein in onderdelen gemaakt en vervolgens in één dag op het dak terras gehesen en in elkaar gezet. Op de dag van hijskraan lagen alle onderdelen klaar, kozijnen, staal, houtskeletbouw en het glas van de lichtstraat. Vrij uitdagend qua planning omdat dit alles in de herfstvakantie moest gebeuren wanneer de school gesloten is. De laatste stap was de stalen gevelbekleding inmeten en aanbrengen.

De samenwerking met de BouwMaat verliep volgens het boekje: vanaf het eerste gesprek heb ik een volledig vertrouwen gehad in een goed resultaat. De suggesties betreffende constructie en materiaal hielpen me ook om de goede keuzes te maken.

De BouwMaat koppelt een zeer prettige no nonsense mentaliteit aan een grote expertise op het gebied van dit soort projecten. Ze komen hun afspraken na, de planning klopte als een bus en niet onbelangrijk: het resultaat is fantastisch.

Wat mij betreft een absolute aanrader!

Frank Koolen, kunstenaar