Lombok Utrecht

Renovatie met aanbouw benedenwoning

Voorbereiding

In 2016 heeft deze benedenwoning in Lombok gerenoveerd. De woonkamer, keuken en slaapkamer zijn aangepakt en er is een grote aanbouw gerealiseerd. We hebben een indicatie van de kosten gemaakt en vervolgens is er met een architect een plan ontwikkeld. Meerdere aannemers hebben zich ingeschreven en uiteindelijk is de Bouwmaat gekozen voor de klus.

Zelfwerkzaamheid

De klant heeft zelf een deel van het sloopwerk gedaan. De Bouwmaat heeft hiervoor materieel uitgeleend en de containers geregeld. Het stempelwerk en het slopen van balkons en bouwmuren is wel door ons uitgevoerd.
De aluminium puien zijn door de opdrachtgever zelf geleverd, ze hadden een goed contact die voor een schappelijke prijs deze puien plaatste. De Bouwmaat heeft wel geholpen met het voorbereiden en inmeten.

De verbouwing

We hebben een doorbraak gemaakt en een staalconstructie ingebracht zodat de woonkamer en aanbouw één ruimte werden. Omdat het pand zo breed is moest er een kolom metselwerk blijven staan, deze heeft een zeer prominente plek. De oude bakstenen zijn schoon gemaakt en in zicht gebleven. In de uitbouw en woonkamer is een vloerverwarming aangebracht met daarop een gietvloer. Er zijn meerdere lichtkoepels geplaatst, dit is een systeem dat de Bouwmaat zelf heeft ontwikkeld. Van binnen uit zie je alleen glas en pleisterwerk, dit geeft een heel strak eindresultaat en is ook nog eens betaalbaar.
Het eikenhouten achterdeur kozijn is door de Bouwmaat gemaakt. We hebben de keuken geplaatst en we hebben het betonnen aanrechtblad gemaakt en geplaatst.