Schildersbuurt

Uitbouw met lichtstraat en een nieuwe badkamer

In 2004 hebben we hier onze eerste verbouwing gedaan en door de jaren heen is het contact behouden. Het huis in fases aangepakt. In 2017 was het volgende grote punt aan de beurt; de uitbouw.

De bestaande keuken uitbouw was klein, koud en verouderd. Ook zat er een kozijn met openslaande deuren en enkel glas dat aan vervanging toe was. Er zat nog wel prachtig glas in lood in. Het achterhuis was erg donker doordat de bestaande uitbouw het licht tegen hield.

De wens was om meer ruimte te creëren en licht in te brengen, ook was er de wens om het glas in lood te behouden.

Samen met de klant hebben we een plan ontwikkeld. Een uitbouw met een lichtstraat. Het glas in lood is opnieuw opgebouwd in een HR++ ruit en in het nieuwe kozijn geplaatst.

Omdat de klant pianist is en zij gedurende de verbouwing in het huis bleef wonen en moest blijven oefenen hebben we eerste een geïsoleerde wand in de woonkamer gezet. Nadat de uitbouw dicht zat en de stukadoor aan de gang ging hebben we een grote houten kist om haar vleugel gezet. Op deze manier bleef de vleugel beschermd en kon ze alsnog blijven oefenen.

Nadat de uitbouw klaar was kwam de vraag of we ook de badkamer op de eerste verdieping wilden renoveren, en dat hebben we gedaan.

De oude badkamer was lek en is helemaal gesloopt, we hebben alle muren goed geïsoleerd en de nieuwe badkamer gemaakt.