Schildersbuurt

Uitbouw en badkamer

In 2004 hebben we hier onze eerste verbouwing gedaan en door de jaren heen is het contact behouden. Het huis in fases aangepakt. In 2017 was het volgende grote punt aan de beurt, de uitbouw.

De bestaande keuken uitbouw was klein, koud en verouderd. Daarnaast zat een kozijn met openslaande deuren en enkel glas dat aan vervanging toe was. Er zat nog wel prachtig glas in lood in. Het achterhuis was erg donker doordat de bestaande uitbouw het licht tegen hield.

De wens was om meer ruimte te creëren en licht in te brengen en of het glas in lood misschien bewaard kon blijven.

Samen met de klant is een plan ontwikkeld. Een uitbouw met een lichtstraat. Het glas in lood is opnieuw opgebouwd in een HR++ ruit en in het nieuwe kozijn geplaatst.

Omdat de klant pianist is en zij gedurende de verbouwing in het huis bleef wonen en moest blijven oefenen hebben we eerste een geïsoleerde wand in de woonkamer gezet. Nadat de uitbouw dicht zat en de stukadoor aan de gang ging hebben we een grote houten kist om haar vleugel gezet. Op deze manier bleef de vleugel beschermd en kon ze alsnog blijven oefenen.

Nadat de uitbouw klaar was kwam de vraag of we ook nog de badkamer op de 1e verdieping wilden renoveren en zo geschieden.

De oude badkamer was lek en is helemaal gesloopt, we hebben alle muren goed geïsoleerd en de nieuwe badkamer gemaakt.